Investeren in vastgoed

Steeds meer particulieren investeren in vastgoed. Dat is ook niet zo vreemd, spaargeld levert op dit moment niet veel op.
De rentestand is historisch laag. Door te beleggen in vastgoed, zorg je voor stabiele inkomsten. Daarnaast is het veel minder ingewikkeld en risicovol dan andere beleggingscategorieën.

Beleggen in woningen

Als ‘startende belegger’ zul je niet snel zelf investeren in commercieel vastgoed. Dit zijn winkels, kantoren of bedrijfsruimten. Daar hangt immers een te hoog prijskaartje aan. Dit is de reden dat de woningmarkt interessanter is. Vervolgens kun je zelf bepalen waarin je investeert. Zo is het in deze tijd van vergrijzing bijvoorbeeld verstandig om te investeren in seniorenwoningen. Maar door de economische en bevolkingsgroei, is een keuze om te investeren in eengezinswoningen, studentenwoningen en appartementen ook aan te raden.

Beleggen in vakantiehuizen

Recreatiewoningen zijn in trek. Wij Nederlanders gaan graag op vakantie, maar vinden het moeilijk om zo ver van het vertrouwde stekje te zijn. Het kopen van een vakantiehuisje kan dan uitkomst bieden. Zo ben je toch een beetje ‘thuis’. Daarnaast is dit, gezien de huidige spaarrente van 0- 0,3% en een hypotheekrente tussen de 1,5- 2,5%, een zeer goede en lucratieve investering. Vooral vakantiewoningen het kustgebied in Noord-Holland, het kustgebied van Zuid-Holland en de Waddeneilanden zijn erg in trek. Omdat de vraag naar recreatiewoningen enorm toeneemt, verwacht de NVM dat de gemiddelde transactieprijs van deze woningen de komende jaren nog veel verder gaat stijgen.